Novice

2060 XRF Process Analyzer

25. april 2024

Metrohm Process Analytics predstavlja nov on-line inštrument, zasnovan za optimizacijo in izboljšano spremljanje proizvodnih procesov

2060 XRF Process Analyzer
Procesna analitika

XRF ali X-žarkovna fluorescenca je ena najboljših tehnik za elementno analizo v številnih industrijah. Z oddajanjem regentskih žarkov vzorcu, XRF spektroskopija identificira in kvantificira prisotne elemente ter tako prinaša neprecenljiv vpogled v sestavo vzorca. V procesni analizi XRF analizatorji omogočajo vpogled v «real time» koncentracijo različnih prisotnih elementov in tako zagotavljajo natančno kontrolo ter optimizacijo proizvodnega procesa. Zaradi svoje ne-destruktivne narave in hitrosti izvedbe je XRF tehnologija revolucionirala kontrolo kakovosti in učinkovitost proizvodnje.

 

Ne-destruktivna analiza brez uporabe reagentov

Najnovejši Metrohm-ov procesni analizator 2060 XRF, posebej zasnovan za procesno analizo tekočih vzorcev, omogoča natančno določevanje širokega spektra elementov, od magnezija do urana (Z=12 do 92). Z inovativno tehnologijo, ki ne zahteva fizičnega stika z vzorcem, analizator minimalizira tveganje kontaminacije vzorca in hkrati zmanjšuje potencialni odpadni material, saj ni potrebe po uporabi reagentov za izvedbo XRF analize.

 

Srce v notranjosti analizatorja

Kot vsi analizatorji platforme 2060, je tudi 2060 XRF opremljen z napredno programsko opremo, namenjeno optimalnemu nadzoru hitro razvijajoče se procesno analizne tehnologije (PAT). Za učinkovito delovanje uporablja dva ključna programska izdelka: IMPACT in VantaTM. Prvi je vgrajen kot uporabniški vmesnik z možnostjo naprednega programiranja, prikaza rezultatov ter komunikacije z nadzorno sobo obrata. VantaTM pa upravlja s podatki analiz. Z združitvijo visokokakovostne strojne in programske opreme, predstavlja 2060 XRF procesni analizator vrhunsko orodje za nadzor procesa, ki pomembno prispeva k izboljšanju analitskih postopkov.

 

Paralelne analize z enim analizatorjem

Analizator zagotavlja neprekinjeno zbiranje podatkov in brezhibno delovanje 24ur na dan, 7 dni v tednu. Napredne programerske zmožnosti povečajo varnost obrata z uporabo edinstvenih značilnosti. Skozi inteligentne pogojne ukaze, analizator proaktivno spremlja kritične parametre in tako nudi uporabnikom zmožnost sprejemanja premišljenih odločitev na podlagi «real time» informacij. V primeru odstopanja vzorca od predhodno določenih meja, se analizator nemudoma odzove s prilagoditvijo frekvence analiz ali izvede dodatno analizo primarne tehnike, kot so na primer titracije, fotometrija ali standardni dodatek za temeljito analizo.

 

Prenesite si brošuro

Pošljite povpraševanje

Novice

OMNIS NIRS analizator
Spektroskopija

OMNIS NIRS analizator

Z OMNIS NIRS postaja univerzalna Metrohm platforma še močnejša. Poleg vseh titracijskih konfiguracij je zdaj na...
2060 Raman analizator
Procesna analitika

2060 Raman analizator

Natančno spremljanje procesa predstavlja pomemben izziv v skoraj vseh industrijah. Zahtevnost določenih kemijskih...
2060 The NIR Analyzer
NIR spektroskopija, Procesna analitika

2060 The NIR Analyzer

MPA (Metrohm Process Analytics) predstavlja najnovejšega člana 2060 platforme, 2060 the NIR Analyzer. S sodobno...
1234

Iščete zanesljivega partnerja? Kontaktirajte nas

123movies